Curasept

Bespaar 10%
€9,49 €10,56
Bespaar 20%
€7,19 €8,99
Bespaar 20%
€9,59 €11,99
Bespaar 20%
€9,59 €11,99
Bespaar 20%
€9,59 €11,99
Bespaar 64%
€3,25 €8,99
Bespaar 20%
€6,80 €8,49
Bespaar 20%
€9,60 €11,99
Bespaar 20%
€7,20 €8,99
Bespaar 20%
€7,19 €8,99
Bespaar 20%
€7,19 €8,99
Bespaar 20%
€9,99 €12,49

In 2015 werd de nieuwe generatie Curasept ADS®mondspoelmiddelen geïntroduceerd. Behalve chx, bevatten deze ADS® producten nu ook de actieve ingrediënten PVP-VA en hyaluronzuur. Deze bestanddelen vormen een bijzonder effectieve beschermende filmlaag over tanden, tandvlees en mucosa, waardoor het herstelproces bevorderd wordt en ontstekingen tegengegaan worden.  

Curasept ADS® Implant en Curasept ADS® Perio mondspoelmiddelen verhinderen plaque opbouw, bevorderen herstel en beschermen het mondslijmvlies.

HP en PVP-VA kennen geen ongewenste bijwerkingen en zijn ongevaarlijk, zelfs bij een grotere dagelijkse hoeveelheid.

Waarom schrijven zoveel tandheelkundige praktijken Curasept ADS® voor als chloorhexidine behandeling? Deze professionals willen er van verzekerd zijn dat hun patiënten de therapie ook trouw blijven. In tegenstelling tot normale CHX mondspoelmiddelen, veroorzaakt CURASEPT ADS® geen verlies van smaak. Het veroorzaakt ook niet de onaantrekkelijke bruine verkleuringen van de tanden. Natuurlijk, het verhindert veilig en vertrouwd de vorming van bacteriële plaque. Dit effect wordt bevestigd door gerandomiseerde, dubbel- en driedubbel blinde studies. Het resultaat: CURASEPT ADS® heeft een hoog niveau van therapietrouw - om al de goede redenen.

Tandheelkunde zonder chloorhexidine is ondenkbaar. CHX heeft bijzonder goede antibacteriële eigenschappen en een zeer hoge substantiviteit, wat betekent dat het blijft waar het is en daardoor langer zijn kan werk doen in de mond. Dit is het lange-termijn effect van chloorhexidine. Niettemin is het zinvol om dit lange-termijn effect te ondersteunen. Dat is waarom we een bijpassende tandpasta ontwikkeld hebben die ook chloorhexidine bevat en met ADS® - maar zonder natriumlaurylsulfaat (NLS). NLS is een agressief schuimmiddel dat in vrijwel alle tandpasta’s zit. CURAPROX is volledig vrij van NLS

Hyaluronzuur (HA) komt van nature voor in bindweefsel en in de extracellulaire matrix van tandvlees. Het heeft antimicrobiële eigenschappen en versterkt het immuunsysteem tegen aanvallen van bacteriën.

HA verstevigt de weefsels en omdat het zwelling tegengaat, ondersteunt het de wondgenezing. Het vormt verder een beschermende laag over tandvlees en mondslijmvlies, waarmee de toplaag vochtig blijft. Daardoor zorgt hyaluronzuur er voor dat vocht bij weefsels komt die zwakker zijn als gevolg van chirurgie en geeft bescherming tegen irritatie tijdens eten. HA versnelt de wondgenezing door ondersteuning van de groei en versteviging van weefsels en vermindert daarmee risico op infecties en complicaties.

Studies hebben aangetoond dat CURASEPT ADS® effectief is. Standaard wetenschappelijke studies: gerandomiseerd en dubbel blind, zelfs driedubbel blind uitgevoerd met een voldoende groot aantal deelnemers om zinvolle conclusies te kunnen trekken

Bijvoorbeeld, drie van deze studies (Cortellini, Basso en Bernardi) komen tot de volgende conclusies:

  • CURASEPT ADS® werkt zoals een CHX mondspoelmiddel moet werken
  • Daarbij kent CURASEP ADS® vrijwel geen bruine verkleuringen.
  • CURASEP ADS® veroorzaakt zelden smaakverlies

Onderzoek, in het bijzonder gerandomiseerd en dubbel - zelfs driedubbel blind uitgevoerd, is één. Twee is het groot aantal dental professionals wereldwijd die CURASEP ADS® gebruiken en adviseren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »