Floss | Tandzijde

Bespaar 6%
€5,95 €6,35
Bespaar 6%
€5,95 €6,35
Bespaar 15%
€3,65 €4,29
Bespaar 15%
€3,66 €4,30
€5,29
Bespaar 15%
€2,88 €3,39
Bespaar 11%
€7,99 €8,99
Bespaar 15%
€3,22 €3,79
Bespaar 15%
€3,36 €3,95
Bespaar 13%
€2,17 €2,49
Bespaar 15%
€4,79 €5,65
€3,99

Tandzijde wordt beschouwd als een sleutelelement in een goede mondhygiëne. Volgens de ADA flost slechts ongeveer 12 procent van de Amerikanen dagelijks. Het concept van flossen is helemaal geen nieuw idee en het is verrassend dat patiënten het niet serieuzer nemen. In feite hebben ontdekkingen van onderzoekers gesuggereerd dat het reinigen tussen de tanden al in de prehistorie werd gedaan. Hoewel de eerste versies van floss vergelijkbaar waren met wat er tegenwoordig in winkels te vinden is, zijn er nogal wat verbeteringen doorgevoerd in het ontwerp om het proces te vereenvoudigen en een comfortabelere ervaring te creëren.

Prehistorie: De exacte datum van het eerste gebruik van flosdraad is onbekend, maar onderzoekers vonden bewijs dat floss bestond in de prehistorie. In de mond van prehistorische mensen zijn groeven van flosdraad en tandenstokers gevonden. Er wordt gesuggereerd dat paardenhaar werd gebruikt als floss en twijgen werden gebruikt als tandenstokers om alles van de tanden los te maken.

1815: Amerikaanse tandarts, Dr. Levi Spear Parmly introduceert het idee om gewaxte zijden draad als floss te gebruiken. Later in zijn carrière publiceerde hij een boek, A Practical Guide to the Management of Teeth, waarin het belang van dagelijks poetsen en flossen werd benadrukt.

1882: Unwaxed silk floss wordt in massa geproduceerd door de Codman and Shurleft Company.

1898: Het eerste patent op tandzijde wordt verleend aan Johnson & Johnson.

Jaren 1940: Vanwege de stijgende zijde kosten tijdens de Tweede Wereldoorlog en de neiging om te versnipperen, vervangt nylon zijde als het belangrijkste materiaal in floss. Deze ontwikkeling wordt toegeschreven aan Dr. Charles Bass, die ook bekend staat om het maken van floss en een essentieel onderdeel van de dagelijkse mondhygiëne.

Jaren 80: De eerste interdentale rager is uitgevonden als alternatief voor flossen.

Vandaag: Floss is in de loop van de tijd enorm geëvolueerd. Tegenwoordig zien we het gebruik van Gore-Tex in sommige soorten en de toevoeging van sponsachtige floss en zachte floss voor gevoelig tandvlees. Floss-picks zijn ook behoorlijk populair geworden en vereenvoudigen het proces van het flossen van posterieure tanden en flossen rond beugels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »